התקשרו 052-8432569 מרכז קנגרו, רוטשילד 4, נס ציונה
שעות פתיחה: כל יום: 8:00am - 21:00pm
שפעת מה עושים כשזה ויראלי

טיפול הומאופתי בשפעת- אז מה עושים כשזה וירלי?

שוב שפעת? חום, צמרמורות, כאבי שרירים, שיעול,  כאבי ראש, גרון אדום….מה עושים כשזה וירלי?

 הרופא אמר שזה וירלי ושלח אתכם לנוח בבית ולשתות הרבה תה עם לימון ודבש….

 איך בכל זאת נוכל לעזור לעצמנו להחלים מהר ולסבול פחות????

ההומאופתיה הקלאסית מעניקה מרפא הן במחלות וירליות והן במחלות חיידקיות, המאמר הזה יתמקד בעיקר במחלות הוירליות ובראשן השפעת.

התרופה ההומאופתית מגרה באופן מדוייק את כוחות הריפוי הטבעיים של הגוף לפעולה ,הגוף לבדו מצליח להדוף את הוירוס(או החיידק) והתוצאה היא החלמה.

מאחר וישנם כמה נגיפי שפעת וישנם אנשים הרגישים לנגיפים שונים, כל אדם חווה את מחלת השפעת בצורה שונה.

כמובן שישנם הרבה מאפיינים דומים למחלת השפעת אך ההומאופת המיומן ידע להתבונן במכלול התסמינים המיוחדים לאותו חולה ולהתאים תרופה הומאופתית אחת שמטרתה להביא לריפוי או להקלה תוך מספר שעות עד יממה.

אשמח לשתף בכמה דוגמאות לתרופות הנפוצות ביותר לטיפול בהומאופתיה הקלאסית, אך ראשית כמה עצות טובות שכל אחד יכול ליישם בבית גם מבלי להיעזר בהומאופת:

טיפים- כך ננצח את השפעת

1. אוורור הבית– כשיש לנו חולה אחד בבית חובה לאוורר את כל הבית לפחות פעמיים ביום(כן גם בחורף), להחליף מצעים ומגבות בתכיפות.

2. הורדת חום– החום הוא הווסת הפנימי שלנו, הגוף יודע להתמודד טוב יותר עם ווירוסים וחיידקים ע”י העלאת טמפרטורת הגוף. לכן בהרבה מקרים התוצאה של דיכוי החום היא הארכת המחלה, אז אל תמהרו להוריד חום, נסו להקל עם רטיות קרות, אמבטיות פושרות וקצרות. אם אתם נוהגים לתת תרופות מורידות חום כדאי להשתמש בהן רק אם החום גבוה מאוד או אם נראה שהילד סובל כאבים.

3. מנוחה מוחלטת ולבוש חם- “התמסרו” למחלה, תנו מנוחה לטלפון הנייד ולמטלות השגרה וכנסו למיטה חמה בלבוש חם וללא כדורים להורדת חום….כשהצמרמורות יתחלפו בזיעה דעו שעשיתם צעד ענק לכיוון הריפוי.

4. שתייה מרובה- ואוכל לא חובה– שתייה מרובה של מים, תה ומרק, אם אין תאבון לא חייבים לאכול, חוסר התיאבון יכול להעיד על חוסר הפניות של הגוף לטפל לעכל מזון כי עסוק בהחלמה.

שכחו מהמיתוס שחייבים לאכול כדי להבריא, פשוט תקשיבו לגוף שלכם ובמידה וזה ילד אל תכריחו אותו לאכול. עם ההחלמה התיאבון יחזור מעצמו. בדוק!

תרופות הומאופתיות לטיפול בשפעת

להלן כמה דוגמאות לתרופות הומאופתיות המטפלות ביעילות בשפעת, כאמור לא מומלץ ליטול אף אחת מהתרופות האלו מבלי להיוועץ בהומאופת מוסמך ע”י האגודה להומאופתיה קלאסית:

Gelsemium– שפעת המלווה בחולשה גדולה, ישנוניות, סחרחורות, צמרמורות ורעידות בכל הגוף. חולשה גדולה בכל שרירי הגוף, קשה מאוד לזוז, חוסר קואורדינציה, תחושת חרדה או במצב קיצוני יותר אפטיות. הראש כבד, העפעפיים כבדות, קשה להחזיק את העיניים פקוחות, תחושה כאילו הגוף חבול.מרגישים הקלה בשכיבה עם הראש מוגבה. נזלת מיימית צורבת.

קושי לבלוע בעיקר מזון חם. לא צמאים.

Epatorium-perforaliatum– שפעת המלווה בכאבים חזקים בעצמות וחולשה גדולה, כאבי גב, כאבים בגפיים עליונות ותחתונות, כאבי ראש הולמים, כאב בגלגל בעין, פה יבש, חיפוי צהוב על הלשון, צמא וטעם מר בפה, לפעמים הקאות,  שיעול ליחתי וצרידות עם כאבים בחזה, החמרה של הכאבים בלילה ואי שקט גדול בשינה.

Bryonia– שפעת המלווה בכאבים בגוף, דקירות בחזה, החולה ירצה לשכב בחוסר תזוזה כל תזוזה תגביר את הכאבים, קימה עלולה לגרום לסחרחורת ואף עילפון, ילדים לא ירצו שיחזיקו אותם בידיים. עצבנות ורצון להישאר לבד. יובש נוראי בכל הגוף וצמא לכמויות גדולות של מים, טעם מר בפה, נטייה לעצירות, גרון כואב שורף, שיעול יבש המוחמר בלילה, השיעול מוחמר גם מאכילה ומשתייה, השיעול גורם לדקירות בחזה.

Belladona– שפעת המלווה בחום גבוה ולעיתים אף החום יהיה מלווה בהזיות, כאבי ראש הולמים, פנים סמוקות, עיניים נוצצות, יובש בפה עם חוסר צמא, תחושת חרדה, החמרה מאור, רעש ותנועות חדות.

לסיכום, אלו רק כמה מהתרופות הנפוצות בהומאופתיה לטיפול בשפעת, ישנן עוד עשרות רבות של תרופות שיכולות לסייע בטיפול בשפעת, התאמת התרופה תהא עפ”י מכלול התחושות שהחולה יתאר ודרושה מיומנות של הומאופת מוסמך להתאמת התרופה.

אך חשוב יותר להימנע ממחלות מראש ולחזק את הגוף ע”י טיפול הומאופתי, פעילות גופנית ואורח חיים מאוזן.

דילוג לתוכן