התקשרו 052-8432569 מרכז קנגרו, רוטשילד 4, נס ציונה
שעות פתיחה: כל יום: 8:00am - 21:00pm
מחלות חום

התמודדות נכונה עם מחלות חום

פעמים רבות שואלים אותי הורים “איך להוריד חום בצורה טבעית?” , ברפואה המשלימה קיימות כמה שיטות יעילות להורדת חום,

אך השאלות החשובות באמת הן “למה להוריד חום?” ו- ” ומתי להוריד חום?”.

מנגנון החום הוא מנגנון חיוני ביותר לעמידתה של המערכת החיסונית מול גורמי מחלה שונים.

בניגוד לגישה הרווחת בקרב ציבור ההורים כי יש להוריד חום על מנת להקל על הילד, הרפואה ההומאופתית גורסת כי הורדת חום אולי מקלה על הילד זמנית,

אך מאריכה את משך המחלה ולעיתים אף מגדילה את הסיכון לסיבוכים שונים.

לפיכך הרפואה ההומאופתית אינה מעודדת דיכוי של מנגנון החום אלא מעצימה את חוסנו וחיוניותו הפנימית של החולה על מנת שיוכל “לנצח” את המחלה

בצורה מהירה ויעילה ללא תופעות לוואי וללא סיבוכים מיותרים.

היכולת של ילד או מבוגר להעלות את חום גופו מצביעה לרוב על חיוניות גבוהה ודווקא מחלות “קרות” בהן החולה לא מסוגל להעלות חום הן מחלות המעידות על כשל חיסוני,

חיוניות נמוכה ודרגת בריאות נמוכה יותר.

מהו חום(Fever)?

יש לנו במוח מרכז לויסות החום, גם אם בחוץ חם או קר הגוף שומר על טמפ’ אחידה. מרכז החום מווסת בעזרת מספר מנגנונים את החום, הגוף מווסת את החום ע”י הזעה.

אם נוצר הרבה חום בגוף נזיע יותר. כלי הדם ליד העור יתרחבו ואז תהיה הזעה מוגברת, נידוף של מים. אם הגוף רוצה לשמור את החום, כלי הדם מתכווצים ויש פחות נידוף של זיעה.

כשעולה החום, הגוף מזיע ורק אח”כ החום יורד.

מהו תפקיד החום? לחום יש כל מיני תפקידים הקשורים בוויסות הגוף . יש ילדים המעלים חום בקפיצות גדילה, בהוצאת שיניים ולאו דווקא בגלל מלחמה של הגוף בזיהום כלשהו. במקרים כאלו החום ירד מעצמו תוך יום יומיים.

לעיתים החום הוא תוצאה של פירוק פסולת. תהליך פירוק הפסולת מעורב בפליטת חום,

הרבה מהמחלות הן בבסיסן הצטברות של פסולת פנימית.

החום מזרז את פעולת הלב, זרימת הדם יותר מהירה ואז הסינון בכליות מתרחש מהר יותר. המערכת החיסונית פועלת יותר טוב כשהחום גבוה.

בשעת חום צריך להרבות בשתייה ולהימנע מאכילה. תפקידה של השתייה בחום, מקביל  לתפקיד הרדיאטור שהנוזלים בו שמקרר את האוטו, כשאנחנו שותים זה הקירור הנכון.

אם אוכלים המים לא יגיעו בזמן , המים נתקעים ופחות מים יגיעו בזמן לגוף.

כשאנחנו אוכלים נוסף חום לגוף כי תהליך העיכול של הגוף מייצר יותר חום וזהו החום המסוכן, זה מה שעלול לגרום לתוספת החום המסוכנת.

איך אפשר להקל בכל זאת?, אפשר חיצונית לקרר עם מטליות רטובות , אמבטיה עם מים פושרים ולא קרים כדי להוריד את החום בבת אחת ולגרום לרעידות.

אם רעבים אפשר לאכול פירות או מיצי פירות, מיצים סחוטים טבעיים כמובן.

מה קורה אצל תינוקות שהמים והאוכל שלהם זה אותו הדבר? תינוק יכול להמשיך לינוק כשחולה ואם לא מוכן לינוק,  כדאי לנסות להציע לו מים או מי תמרים.

איך להכין מי תמרים? משרים חופן תמרים בצנצנת עם מים במקרר, אחרי שעתיים שלוש ניתן לאגור את המים המתוקים בכלי אחר ולמלא עוד מים בצנצנת. יש לחזור על התהליך כמה פעמים ואחרי 24 שעות לזרוק את התמרים ואת המים תמרים שנותרו. מומלץ כמובן שהתמרים יהיו אורגניים, במיוחד אם מדובר בתינוקות.

לסיכום –כשאנחנו לא מורידים חום אנחנו מאפשרים לגוף ריפוי טבעי, עדין ומהיר ולכן ילדים שלא נוהגים להוריד להם חום מתגברים בקלות על דלקות לעיתים גם ללא צורך באנטיביוטיקה, כמובן ששילוב תרופה הומאופתית יכול לקצר את מהלך המחלה משמעותית ולהקל על הסבל.

במקרים של מחלות חום ויראליות ממושכות תרופה הומאופתית יכולה לסייע להפוך את המלחמה של הגוף ליעילה עוד יותר ולקצר מהותית את משך המחלה.

אם אתם או ילדכם סובלים לעיתים קרובות ממחלות חום או דלקות אתם מוזמנים להתייעץ איתי . אם יש לכם חברים שמחלות חום פוקדות את בני ביתם לעיתים תכופות אודה לכם אם תוכלו לשתף אותם במידע הזה, אפשר גם בפייסבוק.

דילוג לתוכן